WTC Ruinen clubweekend

Natte boel bij de WTC 3 Daagse.
Afgelopen weekend, van 8 tot en met 10 september, heeft de Wielertoerclub Ruinen weer de jaarlijkse club 3 daagse georganiseerd. Doel van het weekend was dit jaar Heinsberg in het Sauerland. Heinsberg is een mooi klein dorpje, verscholen tussen de heuvels. Ons onderkomen was een mooi ouderwets vakwerk huis.
Onder erbarmelijke weersomstandigheden werd ’s morgens op de Brink in Ruinen verzameld en werden de fietsen ingeladen. Nadat dit alles klaar was kon er worden vertrokken. Koud onderweg kreeg 1 van de deelnemers triest bericht te horen en moest helaas rechtsomkeert maken.
Aangekomen in Heinsberg regende het nog steeds en vooral niet minder. Er werd dan ook besloten nog even te wachten met het uit pakken van de fietsen. Ondertussen maakten onze 3 cateringdames, Greetje, Betsy en Jenny, de keuken gereed voor hun kookkunsten. Aangezien het maar niet droog werd, werd het eerste gebak maar aangesneden. Ondertussen bleef het maar regenen en regenen en werd er dan ook besloten om de eerste tocht maar af te gelasten.
De zaterdag begon ook weer nat, maar om een uur of 10 leek het toch op te knappen. Dit was het sein om op pad te gaan. Dit rit moest gaan naar Winterberg, via diverse mooie klimmetjes moesten we daar komen. Halverwege werd er in Smallenberg opgestoken in een mooi barretje waar de penningmeester een mooie deal kon sluiten. Na het sluiten van de deal nam iedereen echter een andere versnapering en stond ie met de mond vol tanden. Tijdens deze pauze kwam het weer met bakken uit de lucht en werd besloten rechtsomkeert te maken. De route uitzetter wist nog wel een mooi klimmetje en om daar te komen zou het vlak zijn. Dit was een echter wel wat optimistisch, want er moest eerst een col van zo’n 15% stijging worden beklommen. Ondertussen kwam het met bakken uit de lucht en kwamen we als een stel verzopen katten weer bij ons onderkomen terug. Na een warme douche en sauna waren we weer op temperatuur en konden we ons op de heerlijke maatlijden storten die ons team bereid had.
Op zondag was het eindelijk droog en konden we nog even echt genieten van het mooie landschap. Er werden twee rondjes gefietst in de directe omgeving van Heinsberg. De omgeving is super fietsvriendelijk, mooie rustige wegen en prachtige uitzichten. We zullen hier ongetwijfeld een keer weer terug komen.
Terugkijkend was het vooral een supergezellig weekend met veel tijd voor eten, drinken en spelletjes. We hebben kunnen leren klaverjassen, jokeren en dobbelen. Van de door de organisatie uitgezette routes hebben we uiteindelijk amper de helft gefietst, maar wat we gefietst hebben was wel erg de moeite waard.
We willen Intechneau/AT&I en Wooncentrum Snoeken hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van de busjes. Tevens was het bijzonder handig dat Arnt er dit keer bij was. In no-time wist hij als ervaren mecanicien de lekke banden te vervangen, zodat we snel weer verder konden. Tevens dank aan onze culinaire toppers voor het geweldige lekkere eten en de taarten. Ondanks het weer was het toch een super geslaagd weekend. Bij de dorpsherberg werd met een etentje het weekend afgesloten.