Welkom

Hier vindt u informatie over onze prachtige fiets-evenementen die wij voor u organiseren in ons aantrekkelijk wielergebied .... lees meer

Autoservice Henk Kelly

Dwingelderveld MTB toertocht oktober

Vanaf sportpark de Baete aan de Wolvenweg te Ruinen start zaterdag 7 oktober 2017 de Dwingelderveld Veldtoertocht van de Wieler Toer Club Ruinen. Men kan starten tussen 9:00 en 10:00 uur. Er is Scan en Go aanwezig bij de inschrijving. Wanneer je in het bezit bent van een NTFU pasje, dan is het invullen van een inschrijfkaart niet meer nodig. De afstanden die gereden kunnen worden zijn 30, 45 en 60 km.

De routes zijn uitgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particuliere grondbezitters. De tocht gaat door het nationaal park Dwingelderveld. Uniek aan deze tocht is dat hij nagenoeg geheel via zandpaden, smalle kronkelpaadjes, over heuvels door bos en heide gebieden gaat. Een afwisselende tocht door een schitterend natuurgebied. Techniek en conditie kunnen volop worden ingezet. Staatsbosbeheer heeft het Dwingelderveld nog aantrekkelijker gemaakt voor MTB,ers. Onze tocht maakt daar voor groot deel gebruik van.

WTC Ruinen heeft een bloeiende dames MTB groep welke volop meegewerkt aan de organisatie van deze tocht. Een oproep aan dames MTBers: Doe mee! Onderweg zijn een aantal rustplaatsen waar gratis consumpties worden aangeboden. De route kan alleen op deze dag gereden worden en is geschikt voor MTBers en cyclocrossfietsen. Er gelegenheid om je fiets af te spuiten en om te douchen. De route naar de startplek is vanaf de invalswegen naar Ruinen aangegeven met pijlen. WTC Ruinen wenst u een plezierige fietsdag.